ALFA ROMEO ALFASUD, KüLLERINDEN DOğDU!

Portekizli restomod atölyesi Alma, Alfasud Sprint'i günümüze taşıyor.

Alfasud, Alfa Romeo için çok önemli bir hatchback modeli. Portekizli Alma sayesinde küllerinden yeniden doğan model, Alma Sprint olarak adlandırılıyor ve Alfasud'un en sportif versiyonundan ve Sprint 6C isimli ikonik modelden ilham alındığına ima ediyor. 1980'lerin başında Zagato işbirliğiyle Dünya Ralli Şampiyonası'nın B Grubu'nda yarışmak üzere bir prototip üretildi, ancak daha sonra projeden ve üretilen iki prototipten vazgeçildi.

Tipik bir Zagato imzası olan kesik kuyruktan ızgaranın ortasındaki küçültülmüş üçgen parçaya kadar orijinal 6C'nin tüm tasarım detaylarına yer verilmiş. Alma Sprint, orijinal versiyona kıyasla daha kaslı ve pürüzsüz yüzeylere sahip olsa da, keskin hatlarını korumayı da başarıyor.

İç mekan da yeniden tasarlandı ve orijinal Alfa Romeo Alfasud'a kıyasla Alcantara döşeme, alüminyum vites kolu (5 vitesli manuel), spor koltuklar ve Sabelt'in dört noktalı kemerleri ile çok daha özenli bir hâle geldi.

Orijinal Alfa Romeo ile arasındaki en belirgin değişiklikler mekanik tarafta görülüyor. Kaputun altındaki motor, Alfa Romeo Sprint 6C'nin efsanevi V6 Busso'su değil, klasik bir boxer.

1.8 litre hacimli ünite, ilk bakışta epey düşük görünen 158 bg'lik bir güç çıkışına sahip. Aracın yalnızca 880 kg olduğunu hatırladığımız zaman, performans kalemindeki endişelerimiz de ortadan kalkıyor. Diğer mekanik modifikasyonlar arasında dövme pistonlar, önde Torsen sınırlı kaymalı diferansiyel ve çok daha fazlası yer alıyor. 

Alma Sprint, sadece 20 adet üretilecek ve ilk teslimatlar 2025 yılında başlayacak. Fiyatlar, o güne kadar açıklanmayacak.

Bunlara da göz atın

2024-06-11T15:15:32Z dg43tfdfdgfd