MAKYAJLı KIA EV6'NıN ILK TEASER'LARı YAYıNLANDı

Yepyeni bir ışıklandırma imzası görüyoruz.

Kia, global Twitter hesabında makyajlı EV6'nın iki teaser görüntüsünü yayınladı. Özellikle ön ve arkadaki yeni ışık imzası fark edilebiliyor. En azından artık, elektrikli crossover için bir makyaj planlandığı kesinleşmiş oldu. Fakat, büyük bir heyecan ile göz attığımız teaser görsellerinde büyük bir detay bulunmuyor. 

2021'in sonlarında piyasaya çıkan Kia EV6, iki buçuk yıllık kariyerinin ardından, görünüşe göre küçük çaplı bir makyajdan geçecek. Kore'de görüntülenen bir prototip, yeni bir ışık imzası göreceğimiz ipuçlarını vermişti. Fakat, gündüz farlarının gerçek hayattaki görünümü, render görüntülerinden farklı görünüyor.  

2022 Kia EV6

Farların üstünde ve altında kama şeklinde içe doğru birleşen iki kesikli ışık çizgisi yerine, gelecekte diğer yeni Kia'larda da benzer versiyonlarını göreceğimiz köşeli bir "ışık karalaması" olacak.

EV3, EV5 ve EV9

Kia EV9, EV3 Concept ve EV5'te de ince ve keskin görünümlü ışık imzaları kullanılıyor. Makyajlı EV6'da kullanılan gündüz farları ise gövde renginde bir kaplamanın etrafını sarıyor. Bu sebeple kısa/uzun farlar, kıvrımlı çizginin alt kısmına yerleştirilecek gibi görünüyor.

2022 Kia EV6

Görünüşe göre arka tarafta da bir şeyler oluyor. Üstteki kırmızı LED yayı, artık daha ince bir tasarıma sahip ve parçalı LED'ler yerine tek parça ışıklandırma tercih edilmiş. Ayrıca, ışık şeridinin sonundaki küçük köşede, ön taraftaki ışık karalamasını anımsatan bir grafiğe yer verilmiş.

Teknoloji açısından, Hyundai'nin makyajlı Ioniq 5 için duyurduğu yeni 84 kWh bataryayı görmemiz muhtemel. Bu, eski 77 kWh bataryaya kıyasla depolama kapasitesini %9 artırıyor. Menzil de bu oranda artarsa, EV6 gelecekte 484 km yerine 529 km yol kat edebilir.

Hyundai Ioniq 5'in iç tasarımında da değişiklikler görmüştük, fakat kardeş modeli EV6 için aynı durumun geçerli olup olmadığını zaman gösterecek. Kia, önümüzdeki aylarda makyajlı modeli resmi olarak tanıttığında daha fazla bilgi sahibi olacağız.

Bunlara da göz atın

Source: Kia

2024-05-05T15:24:33Z dg43tfdfdgfd