NISSAN: YENI GT-R, YARıM YAMALAK BIR ARAç OLMAYACAK

Kısacası bütün ince detaylarına kadar uğraşıyorlar.

Mevcut GT-R, 2007 yılında piyasaya sürülmüş olsa da tasarımı kendinden çok daha eski. 2001'deki Skyline GT-R konseptini temel alan ikonik model, normal araçların tipik altı ila yedi yıllık yaşam döngüsünü takip etmeyerek, düzenli makyaj operasyonları sayesinde günümüze kadar gelmeyi başardı. R35 nesli, mart ayında tanıtılan bir özel sürüm ile üretim hattına veda etmiş olsa da yeni GT-R'ın gelmesi için aceleci davranılmıyor.

Avustralya dergisi Drive'a konuşan Nissan Kıdemli Başkan Yardımcısı, “yarım yamalak bir GT-R yapmayacağız, niyetimiz bu değil” sözünü verdi. Francois Bailly, otomobil üreticisinin spor otomobil üretmeye kararlı olduğunu da sözlerine ekleyerek Nissan'a "minivan üretmeye" gelmediğini belirtti. Her ne kadar hiçbiri Avrupa ve Amerika'da bilinmiyor olsa da, şirket bu segmentte birçok seçeneğe sahip.

Nissan Hyper Force Konsepti

Şirket yöneticisi, EV teknolojisinin bu tür yüksek performanslı uygulamalar için hazır olmadığını (2028'de gelecek katı hâl bataryaları ima ediyor) savunduğu için R36 yakın zamanda piyasaya sürülmeyecek. Geçen yılki 1.360 beygir gücüne sahip çılgın Hyper Force konsepti, çığır açan batarya teknolojisine sahip tamamen elektrikli bir GT-R'ın geleceğinin ipuçlarını vermişti.

Nissan, 2028'de bir üretim modeli piyasaya sürülmeden önce 2026'da katı hâl bataryaya sahip bir prototip ile test sürecine başlayacak. Gerçekçi olmak gerekirse, yeni bir GT-R'ın 2029 veya 2030'a kadar gelmesi pek olası değil. Mevcut otomobilin o zamana kadar piyasada kalacağını varsayarsak, R35 on yılın sonunda 23 yaşında olacak.

Ancak Japon yayın organı Mag-X, mart ayında mevcut GT-R'ın üretiminin sonlanacağını bildirmişti. Nissan'ın Japonya'da 2025 GT-R için sınırlı üretim yapılacağını duyurması da bu söylentiyi güçlendiriyor. Eğer GT-R ortadan kalkarsa, R36 hazır olana kadar birkaç yıl ara mı verilecek?

İçten yanmalı motora sahip yeni nesil bir GT-R ile tanışacak olsak bile, tamamen yeni bir motora sahip olmayacaktır. Nissan kısa süre önce yeni motor geliştirmeye para harcamayı bıraktığını söyledi, bu nedenle tamamen elektrikli olmayan bir R36 muhtemelen saygıdeğer VR38DETT'nin iyileştirilmiş versiyonunu kullanacaktır.

Bunlara da göz atın

Source: Drive, AutoExpress

2024-06-11T13:30:07Z dg43tfdfdgfd